Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yabancılar ve vatandaşlık hukuku alanında en sık karşılaşılan uyuşmazlıklar arasında vatandaşlık davaları yer almaktadır.

Hukuk büromuzun alanında uzman olduğu hukuk dallarından bir tanesi de Yabancılar ve Vatandaşlık Hukukudur. Yabancılar ve vatandaşlık hukuku alanında en sık karşılaşılan uyuşmazlıklar arasında vatandaşlık davaları yer almaktadır. Şöyle ki, pek çok kimse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmek adına başvuru yapmakta ancak bu kişilerden bir kısmının başvurusu reddedilmektedir. Hal böyle olunca da yargı yoluna başvurulması bir hak olarak gündeme gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının kazanılması için alanında uzman olan avukatlarımız ile iletişime geçerek sizlere tüm hukui

Vatandaşlık Davası Nereye Açılır?

Bir kimseye vatandaşlık verilmemesi netice olarak bir idari işlemdir. Hal böyle olunca da özel hukuk alanında bir dava açılması söz konusu değildir. Vatandaşlık davası birey ile devlet arasındaki uyuşmazlıkları çözmek ile görevli olan idare mahkemelerine açılmalıdır.

Vatandaşlık Davasının Görülme Usulü Nasıldır?

Vatandaşlık davalarında genel olarak duruşma söz konusu değildir. Ancak idari hakimin talebi üzerine bir duruşma tertip edilmesi söz konusu olabilir. Hal böyle olunca da davalar dosya üzerinden görülecektir. Yani kişinin kendisini ifade edişi sadece yazılı biçimde olabilecektir. Bu ifade ediş de bir dava dilekçesi ile vücut bulacak ve mahkemenin önüne sunulacaktır.

Vatandaşlık Davalarında Avukatın Önemi

Vatandaşlık davalarında avukat bulundurmanın gerekliliği de tam olarak bu noktada gündeme gelmektedir. Gerçekten bir dava dilekçesinin ne şekilde yazılması gerektiğini ve dava dilekçelerine dair pek çok inceliği en iyi bilecek kişiler hukukçular yani avukatlardır. Söz misali en ufak bir ifade yanlışlığı dahi davanın kaybedilmesine neden olabilir. Buna ek olarak dava dilekçesi hazırlamak halihazırda incelik isteyen ve bazı detayların atlanmamasını gerektiren bir durumdur. Bundan dolayı sadece vatandaşlık davası için değil pek çok davada alanında uzman olan bir avukat ile beraber çalışılması faydalı olacaktır. Nitekim bundan dolayı davalarda bireyleri temsil etme yetkisi olan yegane meslek grubu avukatlardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir