Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku

Yabancılar ve vatandaşlık hukuku, ulusal ve uluslararası yaşam standartlarını belirleme, hak ve özgürlükleri sıralama açısından son derece önemli bir hukuk dalıdır.

Bu hukuk dalı küreselleşme karşısında kişilerin seyahat ve oturma hakları da göz önünde bulundurularak düzenlenmiş kanun ve yönetmeliklerden oluşmuştur. Bir ülkede bulunan yabancı vatandaşların hak ve özgürlüklerinin belirlenmesi için uygulamaya alınan yasaların tümü toplumlarda entegrasyon oluşturmak adına son derece önemlidir. Yabancıların yaşadığı ülkelerde hangi hak ve özgürlüklerden yararlanabileceği ve yararlanamayacağı maddi hukuk kuralları, kanun, tüzük ve yönetmelikler ile ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

Günümüz Türkiye’sinde ticari faaliyetler, sanayi atılımları ve gelişen ekonomi politikaları neticesinde, yabancı vatandaşların ikameti ve yerleşmesi konusu ortaya çıkmıştır. Ülkeye katkısı yadsınamayacak ölçüde fazla olan yabancı vatandaşların özgürlükleri, ikametleri ve çalışma alanları da ülkemiz tarafından kanun ve yönetmelikler ile düzenlenmelere tabi tutulmuştur.

Doğru, güvenilir ve anlaşılabilir bir biçimde hukuk büromuz sizlere tüm bu konular hakkında danışmanlık sağlayarak hak ve özgürlükleriniz hakkında sizleri bilgilendirmektedir.

Geniş Alana Sahip Kanun ve Yönetmelikler

Yabancılar ve vatandaşlık hukuku, alanı çok geniş olan kapsamlı bir hukuk dalıdır. Bu hukuk dalında Türk vatandaşlığına genel başvurudan tutunda, evlilik ile kazanılmış vatandaşlık ve her türlü hak, kanun ile düzenleme bulmuştur. Vatandaşlık başvuruları, vatandaşlıktan çıkarılma, evlilik, idari makamlarında onaylayacağı şekilde oturma izni, aile ikameti, öğrenci ikameti,insan ikameti şeklinde her türlü amaca hizmet eden başvurulara kanun ile yanıt bulan bir daldır.

Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku
Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku

Sıkı Takip ve Yeterli Bilgilendirme!

Hukuk büromuz tarafından vatandaşlık süreçleriniz iyi bir şekilde takip edilerek tüm konular hakkında tarafınıza şeffaflık sağlanarak bilgilendirme yapılmaktadır. Bu tür konular ve hukuki süreçler müvekkiller tarafından anlaşılması zor ve takip edilmesi de olanaksızdır. Yabancıların alım, satım ve kiralama işlemleri; miras hukuku ve çalışma izinleri hukuk büromuz tarafından takip edilen ve tüm süreçlerinizde danışmanlık verilen konulardır.

Avukatlarımızın Deneyimi

Yabancılar ve vatandaşlık avukatı alanında faaliyetlerini sürdüren avukatlarımız tüm süreçlerinizi sizin için kolaylaştırmak ve anlaşılır kılmak için özenli bir çalışma gösterir. İtiraz işlemleriniz ve aleyhinize sonuçlanan her türlü sıkıntınızda avukatların deneyimi ve savunması son derece önemlidir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir