Vatandaşlık Türleri Nelerdir? Kimler Vatandaşlık Kazanabilir?

Çeşitli nedenlerle ülkemizde bulunan binlerce yabancı ülke vatandaşları bulunmaktadır. Bu yabancı kişiler Türk vatandaşı olabilmek için Vatandaşlık başvurularında bulunurlar. Türk vatandaşı olabilmek için kazanılabilecek vatandaşlık hakları türleri arasında, yatırım yaparak vatandaşlık kazanma, Türk vatandaşı olan anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya gelme ve bakanlık tarafından belirlenen kriterlerin yerine getirilmesi ile vatandaşlık kazanma türleri bulunmaktadır.

Bakanlık tarafından belirlenen kriterlere göre ülkemizde 5 yıl ikamet eden ve bu süre içesinde en fazla 180 güne kadar yurtdışına çıkan, sağlık ve güvenlik soruşturma şartlarını taşıyan kişiler Türk vatandaşı olabilir. Yine kanunlarla belirlenen yatırım sınırı olarak en az 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık konut sahipleri Türk vatandaşı olabilmektedir.

Türkiye'de Vatandaşlık Kazanmak
Türkiye’de Vatandaşlık Kazanmak

Vatandaşlık Kanunu

Ülkemizde bulunan tüm yabancı kişilerin gerek maddi gerekse kişisel haklarını düzenleyen hukuk kuralları vatandaşlık kanunu kapsamında yapılmaktadır. Vatandaşlık kanunu yabancılar için, ikamet, çalışma izni, evlilik, boşanma, seyahat gibi alanlarda düzenlemeler yapmaktadır. Hukuk büromuz çalışma alanları içerisinde bulunan vatandaşlık hukuku konusunda yeterli seviyede bilgi birikimine sahip profesyonel hizmetler vermektedir.

Vatandaşlık Başvurusunun Yapılması

Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunacak olan kişilerin bazı kriterleri taşıması gerekir. Bunlar arasında, başvurucu kişinin 18 yaşını doldurmuş olması, 5 yıl kesintisiz ikamet etmesi, Türkçe bilmesi, bulaşıcı hastalık taşımaması, uygunsuz hal ve hareketlerinin bulunmaması, ülke güvenliğini tehdit edecek eylem ve davranışlarının bulunmaması, bakmakta olduğu kişilerin geçimlerini sağlayabilmesi için iş ve birikiminin bulunması aranan şartlar arasındadır. Hukuk bürosu olarak tüm işlem aşamalarında sizlere danışmanlık hizmetleri vermekteyiz.

Vatandaşlık Hukuku Danışmanlık Hizmeti

Develioğlu Hukuk bürosu olarak, vatandaşlık hukuku çalışma alanlarımız arasında yer almaktadır. Gerekli şartları taşıyan ve Türk vatandaşı olmak isteyen tüm yabancı ülke vatandaşlarına, başvuru ve işlem aşamalarında danışmanlık hizmetleri vererek işlemlerinin hızlanmasını ve kolaylaştırılmasını sağlamaya çalışmaktayız. Türk vatandaşı olarak, ülkemizde milletimize sağlanan tüm sosyal haklardan, çalışma hakkı ve ikamet haklarından faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Vatandaşlık başvurularınız, işlemlerinizin takibi için hukuk büromuz ile iletişim kurmanız yeterli olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir