Vatandaşlık Davası Hukuki Destek Ortağı: Develioğlu Hukuk

Vatandaşlık hakkı verilmemesi durumunda ne yapılmalıdır? Hangi avukata ve mahkemeye başvurulur? NVI’den Online Yapılan Sorgulamalar Nelerdir?

Bir kimseye vatandaşlık haklarının verilmemesi durumlarında, devlet ile kişi arasındaki anlaşmazlıkları çözmek amacı ile görevli olan idari mahkemelere açılmakta olan davalara vatandaşlık davası denir. Yabancı Yatırımcılara ait olan Türk Vatandaşlığı Kazanma Şartları değişikliğe uğramıştır. Bununla ilgili olan bilgilere, www.nvi.gov.tr sitesinden ulaşmak mümkün olmaktadır.

Türk Vatandaşlığı Kanunu 5901 sayılı olan 11 inci maddesi uyarınca belirtilmiş olan kanun maddesinin içerikleri, nvi sitesinde mevcuttur. Türk vatandaşlığı kazanma sürecini daha etkin ve hızlı hale getirmek, ikamet iznine dair başvurulardan, Türk vatandaşlık hakkının kazanılmasına kadar geçen süreçte danışmanlık ve başvurunun takibi konularında hizmet sağladığımızı bilmenizi isteriz.. Alanında tecrübeli avukatlara sahip Develioğlu Hukuk hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak ve hukuki destek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Vatandaşlık davası hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için; hizmet sayfamızı inceleyiniz.

 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ( NVİ ) Nedir, Görevleri Nelerdir?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü‘nün kısaltılmış adı Nvi’dir.

Ülkenin nüfus yapısı, nüfus hareketlilikleri, nitelik özellikleri ve bu konulardaki gelişmelere dayanarak izlenilecek olan politikaların saptanılmasına yönelik olarak, gerekli olan çalışmaları ilgisi bulunan kuruluşlar ile işbirliği kurarak yapmak;

Belirlenen esasların yürütülmelerini sağlamak;

Nüfusun hareket durumlarını izleyerek değerlendirmek;

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemlerinin uygulanmasına geçilmiş olan bölgelerden başlayarak, Türkiye’de nüfus kaydı tutulmakta olan yabancılar ve Türk vatandaşlarının nüfus kütüklerinde bulunan bilgi alışverişlerini kolaylaştırma ve kamu kuruluşları tarafından tutulmakta olan kayıtların aralarında bağ oluşturmak için numara sistemleri geliştirmek;

Bakanlık tarafından verilmekte olan başka görevleri yürütmek de başlıca Nvi’nin görevleri arasındadır.

Vatandaşlık Davası Çözüm Ortağı: Develioğlu Hukuk

NVİ Web Sitesi Üzerinden Yapılabilmekte Olan İşlemler

vatan.nvi.gov.tr sitesinin üzerinden, isim denklikleri başvuruları sorgulamaları, T.C. kimlik numaralarının doğrulama ve sorgulamaları, vatandaşlığa ilişkin başvuruların sorgulamaları, yabancılara ait olan kimlik numaralarının doğrulanması ve sorgulanması, yerleşime ait yerlerin doğrulanması ve sorgulanması gibi birçok işlemin yapılabilmesi mümkündür. Alternatif olarak e-Devlet uygulamasını veya web sitesini de kullanabilirsiniz.

E-Devlet’e Ait Yapılabilen İşlemler

www.nvi.gov.tr sitesinin üzerinden ayrıca, e-devlete ait, adres değişikliklerine ait bilgiler, üst ve alt soya ait olan bilgilerin sorgulanması, geçici olan kimlik belgelerinin sorgulanması ve doğrulanması, vukuatlı olan nüfusa ait kayıtların örneklerinin doğrulanması ve sorgulanması, tarihçeye sahip olan yerleşim belgelerinin ve başka adreslerin bilgilerinin doğrulanması ve sorgulanması, T.C. kimlik kartlarına ait başvuruların durumlarının sorgulanması, ikametgahların ve başka adres belgelerinin doğrulanması ve sorgulanması, Nvi’ye ait olan adres bilgilerinin sorgulanması işlemleri de yapılabilmektedir.

www.nvi.gov.tr sitesine ulaşmak için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir