Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku İşlemleri

Yabancılar ve vatandaşlık hukuku bireyler tarafından rahatlıkla üstesinden gelmenin mümkün olduğu bir hukuk disiplini değildir.

Her ne kadar Türk hukuk sisteminde avukat ile temsil zaruri olmasa dahi zaman zaman avukat pratikte zorunlu hale gelebilir. İşte vatandaşlık avukatı da tam olarak bu amaca hizmet eder. Şöyle ki, vatandaşlık hukuku konusu pek çok ince detaya sahiptir. Her şeyden evvel süreç son derece karmaşıktır ve bu karmaşık sürecin üstesinden ancak nitelikli bir avukat gelebilir. Bu kimse de vatandaşlık avukatlarından başkası değildir.

İleri Derece Uzmanlık

Pek çok insan avukatların branşı olmadığını iddia eder. Oysa durum uygulamada çok farklıdır. Gerçekten öyle alanlar vardır ki her ne olursa olsun ileri derecede uzmanlık gerektirir. İşte vatandaşlık hukuku da bu dallardan bir tanesidir ve mutlaka alanında kendisini kanıtlamış bir avukat tarafından bu işlemlerin izlenmesi lazım gelecektir.

Vatandaşlık Hukukunda Hangi İşlemler Yer Alır?

Vatandaşlık hukukunu sadece birkaç işlem ile sınırlandırmak doğru değildir. Ancak sık sık karşı karşıya kalınanlardan bahsetmek lazım gelirse oturum iznine değinmek yerinde olacaktır. Ne de olsa pek çok kimse oturum iznine ihtiyaç duyar ancak bunu ne şekilde yapabileceği hakkında net bir fikri yoktur. Buna ek olarak Türkiye’de çalışma izni alınması da mutlak suretle bir avukat tarafından takip edilmesi icap eden bir alandır. Zira bu konularda en ufak bir hata dahi her şeyin sonuçsuz kalmasına neden olabilir.

Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı
Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı

İşlemler Hangi Bağlamda Gerçekleştirilir?

Vatandaşlık hukuku ağırlıklı olarak idare ile ilişki kurmayı gerektirir. Dolayısıyla vatandaşlık avukatı daha ziyade idare ile çalışacaktır. Ancak idari davalar kural olarak duruşma ile değil dosya üzerinden görülmektedir. Hal böyle olunca da dava dilekçesi başta olmak üzere dosyada yer alan her türlü olgu büyük önem arz etmektedir. Bundan dolayı da avukatın vatandaşlık hukuku ve dosya avukatlığı alanındaki deneyimi büyük önem taşır.Dava dilekçesi ile birlikte talep edilmesi halinde Duruşma da yapılabilmektedir.

Vatan.nvi üzerinden online vatandaşlık başvuru sorgulama işlemleri için Anasayfa’da ki “Vatandaşlık Sorgu” bölümünü  kullanabilirsiniz veya  vatan.nvi web sitesine erişmek için direkt buraya tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir