Vatandaşlık Başvuru Sorgulama

Vatandaşlık Başvurusu Kabülü, Reddi ve Vatandaşlık Başvuru Sorgulama Başlıkları Detayda!

Vatan.nvi – Vatandaşlık Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vatan.nvi web adresinden vatandaşlık başvuru durumunuzu takip edebilmeniz mümkün. Başvuru sorgulama için öncelikle vatan.nvi web sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Sonrasında aşağıda bulunan resimdeki ekran gelecek, gerekli yerlere bilgileri doldurduktan sonra “Sorgula” diyerek başvuru durum bilgisini online olarak kontrol edebilirsiniz.

Online Vatandaşlık Başvuru Sorgulama - Vatan.nvi
Online Vatandaşlık Başvuru Sorgulama – Vatan.nvi

Vatan.nvi Başvuru Sorgulama Ekranına Gitmek İçin Tıklayınız.

Vatandaşlık Başvuru Sonuçları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için başvuru yaptığınızda alacağınız sonuç 3 şekilde sonuçlanabilir.  Sonuçlar şu şekildedir; Vatandaşlık başvurusunun kabülü, Vatandaşlık başvurusunun reddi ve Herhangi bir işlem bulunmadığına dair 3 farklı cevaptan birini alabilirsiniz.

Vatandaşlık Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Vatandaşlık başvuru işlemi gerçekleştirildikten sonra 6 Ay veya 3 Yıl içerisinde başvurunuz sonuçlanır.

Vatandaşlık Başvurusu Red Kararı Alanlar Ne Yapabilir?

Vatandaşlık başvurusunun red ile sonuçlanması durumunda bireyler vatan.nvi web sitesi üzerinden online vatandaşlık sorgu sonrası tebligat gelmesini beklemeden başvuru yaptığı makama giderek 60 gün içinde bu işleme karşı iptal davası açabilmesi mümkündür.

Daha detaylı bilgi için Develioğlu Hukuk Blog sayfamızı ziyaret ederek uzman olduğumuz alanlardaki bilgi paylaşımlarını inceleyerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir