Vatandaşlık Başvuru Durumu Nasıl Sorgulanır?

Vatandaşlık Durumu Sorgulama

Yabancıların sahip olduğu bu haklar Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku‘nda ayrıntılı şekilde belirtilmektedir.

Vatandaşlık Avukatı

Ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu kişilerin maddi ve kişisel haklarını korumak için gerekli olan hukuki hizmeti vatandaşlık avukatı vermektedir. Yabancılar yerleşim hakkı alma gibi farklı birçok konuda, hukuki karmaşa yaşayabilmektedir. Bu durumlarda vatandaşlık avukatı devreye girerek, var olan sorunların çözümlenmesini sağlamaktadır. Yabancılarla alakalı hukuki prosedürler kolay olmadığından dolayı, Vatandaşlık Hukuku konusunda uzman olan vatandaşlık avukatlarından yardım almak daha faydalı olmaktadır.

Vatandaşlık Avukatı Tarafından Verilen Hukuki Hizmetler

Yabancı uyruklulara verilen hukuki hizmetler arasında, Türkiye’ de çalışmayı düşünenler için gerekli olan çalışma izinlerinin alınması ve bu izinlerin uzatılması, yabancıların ülkede yaşayacakları dönemde gerekli olan oturma izinleri için gerekli olan başvuruların yapılması ve takibinin sağlanması, Türk vatandaşlığına geçmek isteyen yabancılar için gerekli başvuru işlemlerinin yapılması ve sonuçlandırılması, çifte vatandaşlık uygulaması ve vatandaşlıktan çıkma, yabancılara ülkedeki Miras Hukuku ile alakalı gerekli danışma hizmetinin verilmesi ve konu ile alakalı haklarının korunması, yabancı olan tüzel ve gerçek kişilerin ülke sınırları içerisinde ev alması ya da kiralaması gibi hizmetlerin takibinin gerçekleştirilmesi bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için başvuru işleminden sonra Vatandaşlık sorgu işlemini online olarak gerçekleştirebilirsiniz, alt başlıktaki yazımızda tüm yönlendirme ve detayları incelemeyi unutmayınız.

nvi.gov.tr
nvi.gov.tr

Yabancılara Sağlanan Haklar

Ülkemize yasal yollardan gelen yabancıların faydalanabileceği belirli haklar bulunmaktadır. Yabancıların, ülkede dernek kurma ya da kurulu olan derneklere üye olma, seyahat etme ve ülkede ikamet etme, basın özgürlüğü ve sözleşme yapma, Türkiye’ de çalışma ve çalışma izni alma, ülke içerisinde verilen tüm sağlık hizmetlerinden faydalanma, bireysel dokunulmazlık, kendi şirketini kurma ya da farklı şirketlere ortak olma, ülkede içerisinde eğitim alma, sosyal güvenlik alanındaki hizmetlerden faydalanma, gayrimenkul sahibi olabilme ve mirastan faydalanabilme gibi hakları bulunmaktadır.

Yabancıların ülkede yaşarken ihtiyaç duydukları hukuki danışmanlık hizmeti vatandaşlık avukatı tarafından verilmektedir. Yabancıların Türkiye’ de yaşamaları yanı sıra ülke içerisinde gerçekleştirebilecekleri tüm faaliyetlere Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku kapsamında izin verilmektedir.

Vatandaşlık Başvuru Durumu Nasıl Sorgulanır?

Teknolojinin ve internet altyapılarının gelişmesi sonucunda artık birçok hizmeti internet üzerinden gerçekleştirebilmek mümkün. Daha önceden sonuçları öğrenmek için sık sık devlet dairelerini ziyaret etmeyi ya da bizlere posta gelmesini bekliyorduk ancak teknoloji çağının bizlere getirdiği en avantajlı kolaylıklarından biri ise internet üzerinden sonuç sorgulamaları yapabilmek. Vatandaşlık hukuku alanında;
Vatandaşlık sorgulama işlemleri için sadece sonuçları www.nvi.gov.tr web adresinden öğrenebilirsiniz.

Vatandaşlık sorgu işlemi için iki farklı türde sorgu gerçekleştirilebilir, sorgu ekranına ulaşabilmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

1-Başvuru numarası ile online olarak vatandaşlık durumu sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.

2-Başvuru bilgileri ile online olarak vatandaşlık durumu sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.

Vatandaşlık sorgu için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir